Doortraproutes: heerlijk rustig fietsen in en rond Nieuwegein

Doortraproutes? Dat zijn mooie fietsroutes over redelijk brede paden met onderweg veel groen. Op deze routes van rond de 25 kilometer kunnen senioren -maar natuurlijk ook andere fietsers- genieten van een rustige fietstocht met weinig obstakels en relatief veilige oversteekpunten.

Kies je voor het rondje Nieuwegein of de Lek en Linieroute?
In Friesland en Gelderland zijn al meer dan vijftig Doortraproutes te vinden en ook Nieuwegein telt er sinds kort twee. De eerste is het rondje Nieuwegein (startpunt TOP Laagraven, 25km). Deze fietsroute laat u de verschillende kanten van onze stad ontdekken waarbij water en groen, beschermde dorpsgezichten en moderne gebouwen elkaar afwisselen. De tweede Doortraproute is de Lek en Linieroute (startpunt TOP Linielanding, 29km). Deze geeft u een mooi beeld van het militair erfgoed van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Laat u verrassen door forten, loopgraven, dijken, sluizen, kanalen, kazematten en groepsschuilplaatsen.

Getest door fietsclubs
De Friese fietsdocenten Karin Broer en Jetty de Vries van de Fietsersbond ontwikkelden de Doortraproutes in het kader van het landelijke programma Doortrappen. Nieuwegein is er trots op een echte Doortrappen-gemeente te zijn. Samen met lokale partners ondersteunt en stimuleert de gemeente senioren om langer op een veilige en plezierige manier te blijven doorfietsen. Bijvoorbeeld met deze Doortraproutes die Veilig Verkeer Nederland uitwerkte in samenwerking met Nieuwegein fietst. Beide routes zijn getest door leden van de Nieuwegeinse seniorenfietsclubs.

Wilt u ook heerlijk rustig doortrappen? De knooppuntroutes met routebeschrijving zijn hier te downloaden als PDF- en als GPX-bestand.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk