‘Donald’ Trumpie in Nieuwegein

De Museumwerf is wel wat gewend wat divers bezoek betreft. Maar in de tweede helft van augustus kwam er wel een heel bijzondere klant bij de werf. Hij kuiert rustig rond. Kijkt eens hier en dan weer eens daar. Parmantig en volkomen op zijn gemak stapt hij over het terrein van Museumwerf Vreeswijk, alsof het van hem is. ‘Puh, daar kraait toch geen haan naar,’ moet hij hebben gedacht. Of het moet zijn eigen gekraai zijn dat hij regelmatig ten gehore brengt.

De Museumwerf heeft bezoek van een echte haan, Trumpie genaamd. “Ja,” vertelt eigenaar Hans Kramer, “de naam is geïnspireerd op de weelderige blonde haardos, in dit geval pluizende verenpak. Kramers varende woonschip, de Hasselteraak Impermeabel uit Wijk bij Duurstede, ligt momenteel op de helling voor reparatie en onderhoud. Trumpie achterlaten is geen optie. Kramer: “Dat zou te gevaarlijk voor hem zijn omdat ie, zo alleen, waarschijnlijk wel zal worden opgegeten.” Het gevolg is wel dat als Kramer uit varen gaat, hij zijn haan meeneemt aan boord. “Zodoende is hij zelfs al eens in België geweest.”

Bij de Museumwerf vinden ze het wel gezellig zo. Ook Trumpie heeft er een goede tijd. Hij heeft veel aanspraak. En tussen het opschietend groen valt genoeg te vinden om zijn buikje rond te eten.

Trump op de werf

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren