‘Doe mee in Nieuwegein’

Op landelijke niveau is men politiek bezig met een ‘breed initiatief maatschappelijke binding’. Ook in Nieuwegein willen Politieke partijen, Maatschappelijk – en Religieuze instellingen niet achterblijven. Het besef is doorgedrongen dat we met elkaar in gesprek moeten komen om ervoor te zorgen dat allochtone en autochtone mensen niet als vreemden tegenover elkaar staan, maar mét elkaar vorm geven aan een veilige en vreedzame multiculturele samenleving.

Doel is mensen in wijken en straten met elkaar in gesprek te brengen. Dit moet heel ‘laagdrempelig’ gebeuren met eenvoudige activiteiten in de diverse wijken. FORUM, het instituut voor Multiculturele ontwikkeling heeft nagedacht over een methode waarmee zoveel mogelijk bewoners bereikt kunnen worden. Er zijn diverse activiteiten mogelijk. Zij willen beginnen met een spel: ‘Het Eigen Wijze Buurtspel’ dat is ontwikkeld door Shell Nederland en de Stichting Wijkalliantie en willen dit spel uitproberen.

FORUM nodigt U dan ook van harte uit om het spel met anderen mee te spelen op dinsdag 8 februari aanstaande van 20.00 uur tot 22.30 uur in het restaurant van het gemeentehuis Nieuwegein aan de Martinbaan.

Om organisatorische redenen vragen de initiatiefnemers u uw deelname voor vrijdag 4 februaria.s. te bevestigen met een mail naar: r.ramcharan@forum.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk