Katern

Doe mee aan de Maand van de watervriendelijke tuin!

In de maand april organiseren verschillende gemeenten waaronder Nieuwegein, waterschappen en tuincentra samen de ‘Maand van de Watervriendelijke tuin’. Tijdens deze maand maken zij inwoners met een tuin bewust van het nut en de noodzaak van water- en hittebestendige tuinen. Al met kleine aanpassingen in de tuin kunnen inwoners wateroverlast en hitte in de zomer tegengaan.

Klimaatverandering
Het klimaat verandert. We krijgen steeds vaker te maken met perioden van hitte, droogte en extreme regenbuien. Door een tuin in te richten met meer groen, zoals bomen, struiken, planten en gazon, en opslagplekken voor regenwater, denk aan een regenton, is er minder kans op wateroverlast. Een groene tuin draagt ook bij aan meer biodiversiteit en meer vogels, vlinders en bijen in de tuin. Daarnaast is een groene tuin beter bestand tegen hitte en kan een tuinbezitter water uit een regenton goed gebruiken bij periodes van droogte.

Gratis tuinadvies en andere acties
Tijdens de actiemaand in april besteedt de gemeente Nieuwegein extra aandacht aan het thema water in samenwerking met de lokale tuincentra. Zo kan men op de inloopdagen terecht voor een gratis tuinadvies in de tuincentra van Groenrijk Baars, de Praxis en Hornbach. Zie hier voor de dagen en andere acties.

Handboek voor de watervriendelijke tuin
Om tuincentra, en de tuinbezitter, nog verder op weg te helpen met het vergroenen van Nederland, is het Handboek voor dewatervriendelijke tuin ontwikkeld. Met behulp van 19 tips hebben tuincentra een mooie leidraad om hun klanten te informeren en heeft de tuinbezitter een duidelijk naslagwerk om de stappen naar een groenere tuin succesvol te doorlopen. Het handboek is te downloaden op www.tuinbranche.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren