Katern

Doe en praat mee tijdens de Vrijheidsmaaltijd over actuele thema’s

Op donderdag 5 mei aanstaande vieren we dat we ons land bevrijd werd, alweer 77 jaar geleden. Juist in deze tijd waarin dichtbij ons een oorlog woedt, is het des te belangrijker stil te staan bij de waarde van Vrijheid. Deelnemers kunnen dan genieten van een maaltijd en gaan tijdens het eten met elkaar in gesprek over actuele thema’s.

Wat is een Vrijheidsmaaltijd?
In 2019 organiseerde het Comité 4 en 5 mei Nieuwegein op Bevrijdingsdag een vrijheidsmaaltijd, in het Stadscentrum. Een diverse groep inwoners bestaande uit onder andere veteranen, jongeren, vluchtelingen en politici gingen samen in gesprek over de betekenis van Vrijheid. Dat was een groot succes. Het Comité wilde hier een traditie van maken, maar helaas kon er vanwege Covid de afgelopen 2 jaar geen Vrijheidsmaaltijd georganiseerd worden. We zijn dan ook blij dat we dit jaar wel samen aan tafel. Dit past ook binnen het thema van dit jaar: Vrijheid in verbondenheid.

Waar kan je mee-eten?
Dit jaar organiseren we de Vrijheidsmaaltijd op 4 locaties in de stad. Per locatie is er plaats voor ongeveer 50 personen. Het menu bestaat uit een voorgerecht, de Vrijheidssoep met stokbrood en een toetje. Deelname is gratis.

De locaties waar je kan aanschuiven zijn: Buurtplein Zuid, Buurtplein Galecop, Buurtplein Doorslag en De Partner aan de Nedereindseweg. Deelnemers kunnen zich op het volgende mailadres aanmelden, info@4en5meinieuwegein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk