Dodenherdenking in Nieuwegein

Ook dit jaar vindt de Dodenherdenking weer plaats op 4 mei. Het thema van de herdenking is dit jaar: ‘vrijheid op straat.’ Het gaat hierbij om de vrijheid in afwezigheid van oorlog en onderdrukking om je vrij te kunnen bewegen in de openbare ruimte. Om te kunnen gaan en staan waar je wilt zonder bang te hoeven zijn of over je schouder te hoeven kijken. De grote tegenhanger van onze dagelijkse vrijheid op straat is: oorlog. De herdenkingsdienst op woensdag 4 mei wordt gehouden in de Nicolaaskerk aan de Utrechtsestraatweg en begint om 19.00 uur.
Leerlingen van de drie Nieuwegeinse middelbare scholen zijn uitgedaagd mee te doen aan een verhalenwedstrijd. Zij hadden daarbij de keuze uit 3 thema‚s: Onderdrukking, Bevrijding en Herdenking. Deze inzendingen zijn beoordeeld voor een cijfer en per school zijn de beste drie genomineerd. Alle genomineerde verhalen komen in een uniek boekje dat na afloop van de herdenkingsbijeenkomst op 4 mei aan de aanwezigen wordt uitgereikt. De 3 beste verhalen zullen door de schrijver/ster worden voorgedragen tijdens de herdenkingsbijeenkomst.
De muzikale omlijsting tijdens de dienst wordt verzorgd door Good Company. Het repertoire van Good Company omvat veel muziekstukken uit de Renaissance (15e en 16e eeuw). Daarnaast zingt Good Company werken uit andere eeuwen, bijvoorbeeld Bach, Mozart en Brahms. En ook muziek uit onze tijd ontbreekt niet.
Na de herdenkingsdienst zal om 20.00 uur de plechtigheid bij het Oorlogsmonument aan de Nedereindseweg plaats vinden. Locoburgemeester Bert Lubbinge zal een toespraak verzorgen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk