Dode bij steekpartij in gevangenis Nieuwegein

Bij een steekpartij tussen twee gedetineerden in de gevangenis van Nieuwegein is één dode gevallen, het zou gaan om een 23-jarig man. Vanwege het incident verzamelden zich rond zeven uur meerdere politiewagens en ambulances bij de penitentiaire inrichting aan De Liesbosch. Ook de traumahelikopter werd opgeroepen maar kwam te laat om het leven van de gewonde gedetineerde te redden.

De dader, een 31-jarige mede gevangene, die een celstraf uit moest zitten van drie jaar vanwege een geweldsdelict, zal vrijdag moeten verschijnen voor de rechter-commissaris. Twee instanties gaan onderzoek doen naar de dodelijke steekpartij. Het Openbaar Ministerie (OM) is een strafrechtelijk onderzoek begonnen en de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) doet een intern onderzoek, wat standaard gebeurt in dit soort gevallen.

In oktober vorig jaar was er ook al een steekpartij in de gevangenis van Nieuwegein. Drie gevangenen gingen toen met elkaar op de vuist, waarbij één een mes trok. Een van de gedetineerden raakte gewond.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren