Documentaire ‘voor de stilte’

Op dinsdag 10 november a.s. zal Proxima Terminale Zorg samen met Filmtheater Nieuwegein de documentaire ‘voor de stilte’ vertonen, een toegankelijke documentaire over mensen in hun laatste levensfase in verschillende hospices in heel Nederland. Proxima zal aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden en er is informatiemateriaal evenals een kleine tentoonstelling over Proxima. De directeur van Proxima Terminale Zorg, Mevrouw I. Aalderink, zal een korte introductie geven.

Voor de stilte is een documentaire waarin de dood centraal staat en het leven wordt getoond. Als er iemand sterft, gaan mensen zich realiseren dat ze dromen hebben om te vervullen, voor ze overlijden. Om alles uit het leven te halen wat er in zit, houden we er een druk programma op na. De hemel is hier en niet na de dood.

In deze film ziet u mensen die in een hospice verblijven en zijn opgegeven door medici. Wat als je opgegeven bent en je weet dat je dood gaat? Zorg is hierbij een belangrijke factor. Maar nog meer de aandacht en een luisterend oor. Een mens heeft het nodig zijn verhaal te delen en wil hierbij gehoord worden.

Voor de Stilte laat zien wat een goed gesprek met een mens doet, toont de maakbaarheid van het leven, hoe mensen tegen het eigen sterven aankijken en welke talenten en herinneringen zij de dood in meenemen. De film wordt vertoond in Filmtheater Wolff aan de Passage op Cityplaza in zaal 2 en begint om 20.15 uur. Entree 8,50. Vanaf woensdag 4 november kunnen de kaarten gereserveerd worden op nummer 030 – 60 456 78 (19.00-20.30 uur).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk