Dit zijn de mooiste siergrassen

Siergrassen zijn hip, je ziet ze steeds vaker in tuinen staan. Het geeft een moderne look, het staat strak. Daarnaast is het enorm onderhoudsvriendelijk om gras in de tuin te zetten. Niet het groene gras dat je elke keer moet maaien… maar de siergrassen dus! Zet ze in potten bij de voordeur of gebruik ze als afscherming van de rest van de tuin, bij bijvoorbeeld een veranda of terras.

Sommige siergrassen bloeien lekker in de zomer en krijgen bloemen, terwijl andere hun sobere look behouden als het zonnetje schijnt. Ook dat heeft z’n charme, je behoudt daarmee de minimalistische look die je voor je tuin hebt. Ook is het juist een mooie tegenhanger als je al veel bloemen in de tuin hebt staan. Hieronder vind je een aantal mooie siergrassen die je in de tuin kunt zetten.

De kleurrijke vuurpijl
De vuurpijl heet niet voor niets zo, als je ze ziet begrijp je helemaal waarom! Dit gras is erg kleurrijk, door de vele bloementjes die aan de kop van de ‘vuurpijl’ zitten. Ze kleuren oranje en geel meestal en bestaan uit allemaal kleine bloemetjes. Een voordeel van dit gras is dat de bijtjes er gek op zijn! En dat is dus goed voor de natuur.

Lampenpoetsergras
Alleen al om de naam zou je dit gras in de tuin willen hebben toch? En de bloeiaren hebben ook echt de vorm van een lampenpoetser! Het gras kan groot worden, je ziet deze wel vaker in Nederlandse tuinen staan. Hij woekert niet, maar kan wel aardig in omvang aannemen. In de zomer verschijnen de bloeiaren, deze zijn beige/bruin van kleur.

Pampasgras
Pampasgras is tegenwoordig vooral hip als ie gedroogd is. Dit grassoort geeft namelijk gigantische pluimen die men kan drogen! Ideaal om zelf van de plant te genieten en daarna terug te snoeien. Gooi de pluimen dus niet weg, maar laat ze helemaal drogen en zet ze in je interieur. Als je ze zelf niet mooi vindt voor binnen, dan kun je er vast een goede buur blij mee maken! Ze worden zelfs te koop aangeboden via de welbekende websites waar je tweedehands spullen shopt.

Zoals je ziet heeft siergras een aantal leuke kenmerken en ook wat apartere soorten. Zo maak je je tuin helemaal klaar voor de zomer en ziet het er netjes en verzorgd uit. Vaak hoef je de grassen maar één keer per jaar terug te snoeien en soms is dat niet eens nodig! Hoe ideaal, je hebt weinig onderhoud en je tuin ziet er wel verzorgd uit. Wil je nog een pot vullen met iets moois? Een siergras is een ideale oplossing hiervoor. Siergrassen kopen? Bekijk het mooie en grote aanbod! Een mix van allerlei siergrassen kan ook mooi zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk