Dit jaar géén Nationale Bevrijdingsvuurestafette voor Nieuwegein

In tegenstelling tot wat we vanavond eerder bekend maakten, gaat de Nationaal Bevrijdingsvuurestafette voor de Nieuwegeiners niet door. De gemeente Nieuwegein wil slechts 3.000 euro spenderen aan dit evenement en dat is niet genoeg om alle wensen in te willigen van de organisatie. Er wordt nu gedacht aan een Vrijheidsmaaltijd.

Onlangs moest Galepop stoppen, de Nieuwegein Awards en de United Jeugd Cup (UJC). Nu ook dit mooie evenement, de Bevrijdingsvuurestefette. De PvdA stelde begin dit jaar nog kritische vragen over het verdwijnen van al die evenementen in Nieuwegein en vroeg zich af hoe Nieuwegein bruisend te krijgen was.

Spalburg: ‘Het is spijtig dat veel bezochte evenementen niet meer gehouden kunnen worden. Dat maakt van Nieuwegein geen bruisende stad. Wij willen graag van het college weten hoe het college er voor gaat zorgen dat Nieuwegein blijft bruisen. En op welke wijze de gemeenteraad hierbij wordt betrokken.’

De Nationale Bevrijdingsvuurestafette is sinds 1948 een landelijke traditie. Vanuit Wageningen wordt het Bevrijdingsvuur door heel Nederland verspreid door onder andere atletiekverenigingen, scholen en 4 en 5 mei comité’s. Ook Nieuwegein deed alweer een aantal jaren mee aan deze Bevrijdingsvuurestafette, gecoördineerd door het 4 en 5 mei comité Nieuwegein en atletiekvereniging Atverni. Dit jaar zit het er helaas niet in. Het comité hoopt van harte dat Nieuwegein volgend jaar, wanneer we 75 jaar Vrijheid vieren, wel weer van de partij is.

Nicole van Nimwegen van het Comité 4 en 5 mei Nieuwegein: ‘Inmiddels hebben we moeten besluiten  dat de Nationale Bevrijdingsvuurestafette niet door kan gaan dit jaar in Nieuwegein. Het is jammer dat voor nu dit evenement verdwijnt maar wij zagen geen andere mogelijkheden’.

3 thoughts on “Dit jaar géén Nationale Bevrijdingsvuurestafette voor Nieuwegein

  1. John

    Zo wordt nieuwegein weer een slaapstad

  2. hessel

    Laat Lokale Vernieuwing het afweten ??

  3. Renée Blom

    Nog even ter verduidelijking: Als voorzitter van het comité 4 en 5 mei wil ik melden dat wij zelf de keus hebben gemaakt dit onderdeel te schrappen. Net als ieder jaar hebben we de maximale subsidie gekregen, maar omdat we in aanloop naar 75 jaar Vrijheid nu voor het eerst ook een vrijheidsmaaltijd wilden organiseren, moesten we een keuze maken. Renee Blom

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk