Dit is de best geteste sportieve e-bike van 2020

Van racefiets tot sportieve e-bike: ook dit jaar laat Fietstest.nl een serie in het voorjaar verschenen e-bikes testen door vrijwilligers uit het hele land. Sander Rutten (35) uit Beuningen mag zich een ervaringsdeskundige noemen op het gebied van elektrische fietsen. Hij kocht vier jaar geleden z’n eerste woon-werk-e-bike. Maar welke sportieve e-bike komt als beste uit de test?

Grote verschillen tussen elektrische fietsen
Hoewel Sander Rutten geen concrete plannen heeft zijn huidige e-bike in te ruilen voor een nieuwe, test hij met veel interesse de nieuwste elektrische fietsen. Wat hem opvalt, is dat de duurdere e-bikes niet per se de beste fietsen zijn, ook niet qua afwerking. Sander profileert zichzelf niet als kenner, maar hij merkt toch grote verschillen tussen de elektrische fietsen. “Een fiets is natuurlijk heel persoonlijk: wat voor jou een fijne fietshouding is, hoeft dat voor een ander weer niet te zijn. Ik vind in deze categorie bijvoorbeeld de Stella een heel fijne fiets: ik voel me er comfortabel op, hij is stil en netjes afgewerkt. En het design bevalt me.”

Stella e-bikes als testwinnaar
De Stella Morena Premium MDBD is met een 8,5 de testwinnaar in deze categorie. Stella weet het panel op diverse vlakken te boeien. “Veel comfort voor weinig geld’’, aldus een tester. Ook over het design zijn de testers, net als Sander, te spreken. Ook over de krachtige ondersteuning en het overzichtelijke display zijn de testers enthousiast. En zelfs zonder ondersteuning fietst-ie prima, luidt het eindoordeel: “Een geweldige en robuuste e-bike.”

Elektrische fietsen steeds populairder
“De tijd dat e-bikes alleen voor oudere mensen waren, is voorgoed voorbij”, vindt Sander. “Ik verwacht dat de komende jaren steeds meer mensen de e-bike zullen ontdekken, vooral omdat het gewoon erg comfortabel rijdt. Je ziet tegenwoordig niet voor niks zelfs hele volksstammen scholieren op e-bikes.” Ook voor woon en werkverkeer wordt de auto steeds vaker ingeruild voor de e-bike. Ze zijn in de meeste gevallen praktischer, milieuvriendelijker, en het zorgt ook nog eens voor lichaamsbeweging. Dat laatste hebben steeds meer mensen, door de corona crisis, behoefte aan.

Een elektrische fiets kopen? Je bent van harte welkom in Stella’s fietsenwinkel in Houten. Ze zijn gevestigd aan de Hoofdveste 26 in Houten en staan hier zes dagen in de week voor u klaar om de e-bikes te proberen. Vraag uw proefrit aan!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren