Discussieer mee in de bieb over Privacy en Veiligheid

Wat weet u al over Privacy en Veiligheid? Dinsdag 28 januari 2020 is de Europese dag van Privacy en Veiligheid. Wat weet u al over Privacy en Veiligheid?

De jaarlijkse Europese Dag van de Privacy (Dataprotectiedag) is in het leven geroepen door de Raad van Europa met steun van de Europese Commissie. Gekozen is voor 28 januari, de dag waarop in 1981 het Dataprotectieverdrag werd geopend voor ondertekening. Het doel van deze dag is om Europese burgers beter te informeren over hun rechten betreffende het gebruik van hun persoonsgegevens door overheden, bedrijven en andere organisaties.

Een goed moment om hierover bij bibliotheek De tweede verdieping met historica Annelie van Dijk in gesprek te gaan. Dinsdag 28 januari aanstaande, van 20.00 uur tot 22.00 uur, zullen de grenzen worden verkend van de privacy. Een goed gesprek over Privacy en Veiligheid geeft ruimte aan je eigen mening en streeft naar begrip voor de mening van de ander zonder dat je het per se met de ander eens hoeft te worden.

Ook hier wordt deze avond over gesproken om zo tot, misschien wel nieuwe, inzichten te komen. De grens tussen Privacy en Veiligheid roept nog steeds discussie op. Moet privacy ingeperkt worden om zo de veiligheid te vergroten of hebben we onze veiligheid juist te danken aan privacy? Er valt veel over te zeggen en dat is wat we gaan doen op deze avond. Want we weten vaak zelf wel hoe we hierover denken, maar hoe denkt een ander erover? En vooral: waarom denkt een ander daar zo over?

Deelname aan deze dialoog is gratis. Aanmelden kan via een mail naar:  actie@detweedeverdieping.nu o.v.v. ‘Goed gesprek 28 januari 2020’.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren