Dionne Stolwijk Voorleeskampioen 2013

Dionne Stolwijk van basisschool Vroonestein won afgelopen dinsdagmiddag de finale van het Nieuwegeinse finale van het voorleeskampioenschap 2013. Zij vertegenwoordigd Nieuwegein in de provinciale finale op 9 april in theater De Kom. Volgens de jury wist Dionne Stolwijk de aandacht van het publiek meteen te trekken en beleefden de aandachtige toehoorders echt haar verhaal. Zij bracht de emotie van het verhaal uistekend over en was heel goed verstaanbaar.

Bibliotheek De tweede verdieping organiseert jaarlijks het plaatselijke voorleeskampioenschap. Dit jaar hebben 20 schoolkampioen deelgenomen aan deze voorleeswedstrijd. Na twee halve finales zijn zes kandidaten gekozen voor de finale in het theater van het Oosterlicht college.

2013 zal de boeken ingaan als een bijzondere editie, de finalisten bestonden uit vier jongens en twee meisjes. Uiteindelijk oordeelde de jury, na een moeilijk beraad, dat Dionne zich een jaar lang voorleeskampioen mag noemen. Basisschool is er trots op tot voorjaar 2014 de enorme wisselbeker in haar prijzenkast te mogen showen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk