Dimar, Kaan en Ayoub zijn de winnaars van Project HAPPY @ Nieuwegein met ontwerp speeleiland

Dimar, Kaan en Ayoub zijn de winnaars van het Minecraft-toernooi Project HAPPY @ Nieuwegein.  Ze ontwierpen speeleiland Funland met onder andere een moestuin, een picknickplek en een klimtoestel. De jury, bestaande uit verschillende partners van Lijfstyle Nieuwegein, vond dat de drie vrienden met veel oog voor detail gebouwd hebben in Minecraft. Ook konden ze goed uitleggen waarom hun speeleiland ervoor kan zorgen dat veel kinderen in Nieuwegein blij worden.

De gemeente Nieuwegein gaat het idee van Dimar, Kaan en Ayoub nu (gedeeltelijk) uitvoeren en helpt met een financiële bijdrage van 1000 euro!  De jongerenwerkers van MOvactor ondersteunen het trio bij het verder uitwerken en realiseren van hun plannen.

Tijdens Project HAPPY @ Nieuwegein, onderdeel van de Media Makerspace van de bibliotheek, bouwden kinderen en jongeren hun eigen happy place in Minecraft. De deelnemende kinderen bedachten onder andere een hondenspeelplek, een speeldoolhof, een uitkijktoren en een buurthuis voor Nieuwegein.

Project HAPPY @ Nieuwegein is een samenwerking tussen verschillende Lijfstyle-partners: bibliotheek De tweede verdieping, gemeente Nieuwegein, MOvactor en gezondheidscentrum De Roerdomp. Lijfstyle Nieuwegein richt zich op het ondersteunen van veerkracht, bloei en positieve gezondheid van Nieuwegeiners.

Onze fotograaf Wouter Haring was ter plekke en maakte onderstaande foto’s.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk