Digitale Sociale Kaart

De gemeente opent aan het eind van dit jaar een website, bedoeld voor professionals en inwoners, met antwoorden op vragen over welzijn, participatie en zorg. Op deze nieuwe website is antwoord te vinden op vragen als: Welke organisatie moet ik benaderen om vrijwilligerswerk te doen? Waar vind ik een verloskundige? Hoe maak ik gebruik van een maaltijdvoorziening en welke organisaties faciliteren dat? Met de digitale sociale kaart kunnen inwoners en professionals zelf een antwoord vinden op dit soort vragen.

Een panel van professionals en inwoners denkt vanaf juli van dit jaar mee over het uiterlijk van de digitale sociale kaart. Belangrijk is welke informatie erin moet staan en op welke manier de informatie gevonden kan worden. De panelleden hebben aangegeven wat hen aanspreekt en wat verbeterd moet worden. Wat aanspreekt is het gebruik van symbolen. Daarnaast is het belangrijk dat er op verschillende manieren naar informatie gezocht kan worden. Een aandachtspunt is dat er niet te veel informatie op één scherm staat.

In november komt het panel opnieuw bij elkaar voor een gebruikerstest. De leden testen dan of de informatie op de website correct is en snel door de bezoekers gevonden kan worden. De sociale kaart wordt in december 2014 gelanceerd, zodat alle inwoners snel informatie en advies kunnen vinden op al hun vragen met over welzijn, zorg en werk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk