Digitale ondertekening samenwerkingsovereenkomst Meanderpark in Nieuwegein

In het digitale bijzijn van maar liefst 50 bewoners zette Arlette Besselse, voorzitter van de bewonerscommissie Meanderpark, dinsdag 17 november haar handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst Meanderpark. Vertegenwoordigers van de gemeente Nieuwegein, woningcorporatie Portaal, Steunpunt Vluchtelingen Nieuwegein, stichting de Tussenvoorziening en Lister. Gezamenlijk zetten deze partijen zich in om van dit gemengd wonen project een groot succes te maken.

In het voormalige gemeentehuis van Nieuwegein heeft Portaal een permanent gemengd wonenproject opgestart, met circa 250 woningen. Na twee jaar verbouwen is het complex bijna klaar. Een groot deel van de nieuwe huurders woont er al. Eind dit jaar zullen de laatste bewoners hun intrek nemen in dit fraaie appartementencomplex.

Reijnder-Jan Spits, manager Volkshuivesting bij Portaal: “Nu de oplevering van Meanderpark bijna in zicht is, kunnen we wel stellen dat we hier, samen met de andere organisaties, een bijzonder gemengd wonen project hebben gerealiseerd. Mooi om te zien dat we zoveel huurders hebben geworven die bereid zijn zich extra in te zetten voor de mensen die wat meer steun nodig hebben. Ik wens iedereen heel veel woonplezier toe.”

Samen wonen
De woningen zijn vooral bedoeld voor starters (denk aan huisverlaters) en spoedzoekers (denk aan recent gescheiden mensen) die bereid zijn zich extra in te zetten voor medebewoners die wel een klein steuntje kunnen gebruiken. Ongeveer een derde van woningen is beschikbaar voor statushouders en mensen met een psychische kwetsbaarheid. Zij worden begeleid naar zelfstandig wonen. Deze vorm van samen leven is op andere plekken succesvol gebleken. Bijvoorbeeld bij Majella Wonen, aan de Thomas à Kempisweg in Utrecht. Hier heeft Portaal goede ervaring met deze mix van bewoners.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren