Katern

Digitale Avond van de Raad 8 oktober 2020

Donderdag 8 oktober is er een digitale Avond van de Raad. Publiek kan helaas niet worden toegelaten. Er is gekozen om parallel te blijven vergaderen. Dat betekent dat er vanuit beide vergaderzalen een livestream wordt verzorgd.De volgende onderwerpen staan onder andere op de agenda:

Raadzaal:

  • Raadsvoorbereidend: Rekenkameronderzoek over Minimabeleid

De Rekenkamercommissie onderzocht het Minimabeleid rondom AOW’ers en Zelfstandigen zonder personeel (Zzp’ers) en rapporteerde daarover aanbevelingen en een conclusie. Het college formuleerde hun bestuurlijke reactie daarbij. Deze documenten zijn nu onder de aandacht van de gemeenteraad en onderdeel van een raadsvoorbereidende bespreking tussen gemeenteraad, rekenkamercommissie en college. Op basis van de aanbevelingen, de bestuurlijke reactie en deze bespreking gaat de gemeenteraad over tot besluitvorming van het nieuw geformuleerde minimabeleid rondom AOW’ers en Zzp’ers.

Te volgen via www.nieuwegeinseraad.live/stream1

Zaal 008:

  • Informatief: Regioblok – regionale ontwikkelingen

Het college wil de gemeenteraad bijpraten over de stand van zaken van verschillende regionale actuele ontwikkelingen en hoe deze trajecten zich tot elkaar verhouden. Het gaat hierbij om de volgende onderwerpen waarover het college met de raad tijdens de informatieve avond van gedachten wil wisselen: De U10 samenwerking, de provinciale omgevingsvisie (POVI), het ruimtelijk economisch programma (REP), het Meerjaren Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT), de ontwikkeling van de A12 zone, de Regionale Energie Strategie (RES) en de voortgang van het onderzoek naar Biomassa.

Te volgen via www.nieuwegeinseraad.live/stream2

Inspraakronde
Heb je een onderwerp of thema wat niet op de agenda staat maar wat je wel graag onder de aandacht brengt van de gemeenteraad? Dan is de inspraakronde hiervoor goed gebruiken. Inspreken kan door aan je te melden via de griffie@nieuwegein.nl. Let op, dit kan tot uiterlijk 24 uur van tevoren.

Meespreken
Je kunt meespreken bij het Rekenkameronderzoek over Minimabeleid. Meld je  uiterlijk 24 uur van te voren via griffie@nieuwegein.nl. De griffie zorgt dan dat je digitaal kunt deelnemen aan de vergadering.

Tot slot
Alle vergaderstukken van de Raadzaal zijn hier te vinden, voor de onderwerpen in zaal 008 klik je hier.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk