Digitaal in- en uitchecken bij de openbare fietsenstallingen in Nieuwegein

Op maandag 30 april is de gemeente Nieuwegein gestart met digitaal in- en uitchecken van fietsen en scooters in alle gratis openbare fietsenstallingen in City Nieuwegein. In dit tijdperk van digitalisering en duurzaamheid is het niet meer dan logisch dat ook het papieren bonnetje wordt vervangen door een systeem met barcodepassen en barcodestickers. De gemeente bespaart hiermee jaarlijks ruim 250.000 papieren bonnetjes. Daarnaast wordt het stallen van de fietsen en scooters een stuk eenvoudiger.

Hoe werkt het
Het nieuwe systeem werk heel eenvoudig. Alle stallingsgebruikers ontvangen vanaf 30 april bij aankomst bij één van fietsenstallingen in City Nieuwegein eenmalig een barcodepas en bijbehorende barcodesticker voor op de fiets of scooter. Met behulp van een handscanner worden beide barcodes gescand bij aankomst. In fietsenstalling De Fietspomp kan men ook zelf met de barcodepas inchecken. De beheerder checkt altijd u en uw fiets of scooter uit. De barcodesticker is geldig in alle drie de fietsenstallingen. Daarnaast kan deze Nieuwegeinse barcodepas en -sticker ook gebruikt worden in alle Utrechtse openbare fietsenstallingen.

Zadelpenning
Het nieuwe systeem is voor alle stallingsgebruikers gelijk. Gebruikers met een zadelpenning kunnen deze inleveren bij een van de fietsenstallingen en krijgen daarvoor in de plaats ook een barcodepas en -sticker.

Registratie
Op www.veiligstallen.nl/nieuwegein kunnen gebruikers zich registreren. Registeren is niet verplicht maar wordt wel aanbevolen. Het grote voordeel van registratie is dat gevonden barcodepassen opgestuurd kunnen worden naar de eigenaar. De website www.veiligstallen.nl is ontwikkeld door CROW-Fietsberaad in samenwerking met deelnemende gemeenten. De site biedt fietsers een overzicht van betaalde en onbetaalde, bewaakte en onbewaakte, stallingsmogelijkheden in een groot aantal gemeenten in Nederland.

Wethouder Peter Snoeren checkt digitaal in

3 thoughts on “Digitaal in- en uitchecken bij de openbare fietsenstallingen in Nieuwegein

 1. Hans

  werkt dit systeem ook in de fietsenstallingen in Utrecht?? als dat niet zo is krijg je heel wat stickers op je fiets.

  1. Gijs

   Lezen is een kunst:
   ‘Daarnaast kan deze Nieuwegeinse barcodepas en -sticker ook gebruikt worden in alle Utrechtse openbare fietsenstallingen.’

 2. John

  Ben benieuwd wanneer men er voor moet gaan betalen, komt de fietsbelasting in het zicht

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren