Dieseldieven bij de Sligro Nieuwegein

Twee mannen weten in de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 augustus 2013 voor 1200 euro aan diesel te stelen uit vrachtwagens die staan geparkeerd op het terrein van groothandel Sligro in Nieuwegein. Ze halen de brandstof uit zes vrachtwagens én uit een aantal brandstoftanks.

Op bewakingsbeelden is te zien hoe de mannen te werk gaan. Rond 02:15 uur komt er een lichtkleurige bestelbus het terrein op rijden. Hij wordt tussen twee vrachtwagens geparkeerd en dan stappen er twee mannen uit. Eén van hen haalt een slang uit de bestelbus en bevestigt die aan de tank van één van de vrachtwagens. Bijna een kwartier lang pompt hij dan diesel uit de vrachtwagen. Het is niet op de beelden te zien maar het is aannemelijk dat er in de bestelbus een pomp zit en een opslagtank waar de diesel wordt ingepompt. Dit doen ze in totaal bij zes vrachtwagens en vier brandstoftanks. Signalementen:

Verdachte 1: 20-35 jaar – blanke/lichtgetinte huidskleur – slank postuur – kort haar. Wat verder aan hem opvalt is dat hij heel vaak met zijn hand aan zijn neus zit.

Verdachte 2: 20-35 jaar – getinte huidskleur – normaal/gezet postuur – kort, donker haar – lichtgekleurde jas, capuchon – donkergekleurde schoenen. Deze persoon stond vooral op de uitkijk.

Heeft u informatie over deze zaak? Dan kunt u bellen met de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (Klik op het videocameraatje hieronder voor de video)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk