Dierenweiden in Nieuwegein worden deze winter opgeknapt

De dierenweiden in Batau aan de Nedereindseweg, in Galecop aan de Galecopperlaan, in Zuilenstein in park Kokkebogaard, de dierenweide aan het Wenckebachplantsoen in Wijkersloot en de dierenweide aan de Parallelweg in Hoogzandveld/Vreeswijk zullen gedurende de winterperiode worden opgeknapt.

De werkzaamheden zijn inmiddels begonnen bij de dierenweide in de wijk Galecop. De gemeente Nieuwegein denkt per dierenweide circa twee weken nodig te hebben om de boel op te knappen.

‘We verwachten dat we gedurende de winterperiode alle dierenweiden kunnen opknappen zodat ze er in het voorjaar weer netjes en uitnodigend bij liggen voor de inwoners en bezoeker. Dit blijft wel afhankelijk van het weer want bij strenge vorst worden de werkzaamheden tijdelijk uitgesteld’ aldus de gemeente.

Wat gaat er gebeuren
Als het nodig is wordt er drainage aangelegd voor het optimaal maken van de ontwatering. Ook worden de paden vernieuwd in de dierenweiden zodat de dieren en de medewerkers er droog overheen kunnen lopen en rijden. Dat zal gedaan worden met behulp van nieuwe betonplaten. Binnen in het dierenverblijf leggen komen nieuwe betonvloeren. Dat is nodig vanwege verzakkingen van de tegels. Met het aanbrengen van beton zal dit definitief verholpen worden.

Een aantal dagen voor de start van de werkzaamheden zullen de dieren verplaatst worden van de betreffende dierenweide. Zij zullen tijdelijk ondergebracht worden in Kinderboerderij IJsselstee in het Natuurkwartier van Park Oudegein. Als het werk klaar is, komen de dieren weer terug op hun vertrouwde stek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren