Dieren opzetten met een echte preparateur

Wil je weten hoe dieren worden opgezet? Vraag het aan een echte preparateur!

Op woensdagmiddag 16 april laat deze je zien hoe dieren worden opgezet. Ben je tussen de 10 en 12 jaar, meld je dan aan bij een van de medewerkers van het Milieu Educatie Centrum, want vol is vol.

Op woensdagmiddag 16 april kunnen kinderen meebeleven hoe het prepareren van een dier nu eigenlijk in zijn werk gaat. Een echte preparateur laat zien dat het helemaal niet eng vies of griezelig is. Een echte doe middag waarbij vogels en zoogdieren in diverse opzetstadia te zien zijn. Schedels, huiden, glazen kunstogen, modellen, replica´s en veel andere dingen die nodig zijn om een dier op te zetten komen aan bod. Wie weet welke glazen ogen voor welk dier zijn? En, van welk dier is die schedel? Kortom, een spannende activiteit die je niet mag missen.

Een tweede leven in geprepareerde toestand probeert men al sinds de Egyptenaren uit. Prepareren is onderdeel van ons dagelijks leven, hoe maakt men leer voor schoenen, en van een schaapsvacht een echte zeem voor de ramen. Alle dieren zijn beschermd en eerst door bijvoorbeeld de politie nagekeken waaraan ze zijn doodgegaan voordat ze met vergunning worden opgezet.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk