Diefstal van 125 kg hazenvlees in Nieuwegein

Drie mannen hebben op woensdagavond 13 mei j.l. 125 kilo hazenvlees uit de koelcel van vleeshandel Den Houtdijker aan de Celsiusbaan in Nieuwegein gestolen. Een bijzondere én kostbare buit ter waarde van 3.000 euro. Op de avond dat het gebeurd zit de eigenaar thuis via zijn mobiele telefoon te kijken naar de bewakingsbeelden van het bedrijf. Tot zijn verbazing en schrik ziet hij dat er een auto op het terrein staat die daar niet huishoort. Hij belt gelijk 112, maar als de politie ter plaatse komt, zijn inbrekers al verdwenen.

Op bewakingsbeelden is verder te zien hoe de mannen het rolluik forceren en een stapel rode kratten met daarin het vlees vanuit een koelcel naar de auto rijden. Ze leggen de kratten in de achterbak van hun auto en rijden dan weg. Van twee van de drie verdachten is een goed signalement:

  • Verdachte 1 heeft een blanke huidskleur en is rond de 40 – 45 jaar. Heeft een normaal postuur en droeg een blauwe trui met een donkere broek.
  • Verdachte 2 heeft eveneens een blanke huidskleur en is ook rond de 40 – 45 jaar. Heeft een fors postuur met een dikke buik. Hij droeg een donkergrijze jas met een donkerblauwe broek en witte schoenen.
  • De derde verdachte draagt de hele tijd zijn bivakmuts, waardoor van hem geen goed signalement gegeven kan worden.

    De mannen reden in een donkerblauwe BMW 3 of 5 serie uit de jaren ’90 of begin 2000 met kenteken 68-KBR-7. De kentekenplaten zijn in februari gestolen op het parkeerterrein van voetbalvereniging Kampong aan de Laan van Maarschalkerweerd in Utrecht.

    Wie zijn deze mannen die 5 kratten met haas stelen? Ligt hun vriezer nu vol met het vlees? Is het te koop aangeboden, misschien aan restaurants? Misschien zegt de BMW met het gestolen kenteken u iets. Alle informatie die kan helpen de verdachten te vinden, is welkom. U kunt bellen met de opsporingstiplijn: 0800 – 6070 of met Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.

  • Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

    Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren