Diefstal bankpas en geld op Muntplein

Op het Muntplein hebben zakkenrollers de bankpas van een winkelende man gestolen en daarmee geld opgenomen. De politie zoekt de nog onbekende verdachten en vraagt om tips. Het gebeurde begin dit jaar. De 35-jarige man uit Nieuwegein werd op straat gerold. Zijn bankpas werd daarbij gestolen en vervolgens is daar meer dan 1000 euro mee opgenomen. De pinner staat op bewakingsbeeld.

Het gebeurt op donderdag 28 januari 2016 als de man winkelt op het Muntplein. Als laatste doet hij boodschappen bij een supermarkt in het winkelcentrum. Hij rekent af met zijn bankpas. Hij loopt rond 18.00 uur met boodschappen in zijn handen naar huis. Onderweg botst een jonge vrouw lopend tegen hem aan, waardoor de boodschappen op de grond vallen. Ze helpt hem vriendelijk met het oprapen van de boodschappen, waarna hij verder loopt.

Rond 19.00 uur gaat de man internetbankieren. Hij ziet tot zijn grote schrik dat er om 18.05 uur meer dan 1000 euro met zijn bankpas is opgenomen. Hij controleert meteen zijn jaszak en ontdekt dat zijn bankpas is verdwenen. Dan snapt hij dat de vrouw blijkbaar opzettelijk tegen hem aan is gelopen, daarbij kans heeft gezien zijn bankpas uit zijn jas te pakken en vermoedelijk daarvoor al in één van de winkels zijn pincode heeft afgekeken.

De 1000 euro is opgenomen bij de geldautomaat van een bank aan het Muntplein, maar dat is niet gebeurd door de vrouw. Op bewakingsbeelden is een man te zien. Klik op het videocameraatje hieronder voor de beelden en het signalement van de daders.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk