Dief uit Nieuwegein opgepakt in Breda

Een 26-jarige man uit Nieuwegein is dinsdagmiddag 2 november jl. op heterdaad betrapt bij het stelen van verkeersborden. Op een bouwplaats aan de Stelvenseweg in Breda was hij bezig om aluminiumpalen met verkeersborden te stelen. Hij laadde deze in zijn VW Transporter. De dief uit Nieuwegein werd door twee bouwvakkers gesnapt. De man is opgepakt en meegenomen naar het politiebureau. De 26-jarige verdachte verklaarde dat hij de spullen ‘in opdracht moest opruimen’. Daarop belden de bouwvakkers de eigenaar van het bedrijf die ontkende dat daar opdracht voor was gegeven.

Prijs aluminium stijgt naar hoogste niveau in 10 jaar tijd
De prijs voor aluminimum heeft het hoogste niveau in 10 jaar tijd bereikt. Op de London Metal Exchange (LME) is de 3-maandsprijs voor 1 ton aluminium gestegen naar 2.727,50 Amerikaanse dollar.

De prijs bevond zich vorig jaar april, te midden van de coronacrisis, juist nog op het laagste niveau in 10 jaar tijd. Toen bedroeg de prijs 1.428,50 Amerikaanse dollar per ton aluminium. De hogere prijs, maar ook het schaarse aanbod plaatsen zowel fabrikanten van zonnepanelen als montagesystemen voor een fikse uitdaging.

Kolentekorten
De prijs onder meer opgedreven wordt door kolentekorten bij verschillende energiecentrales in India. Na China is India de grootste producent ter wereld van aluminium. Het mogelijk stilvallen van de productie in India heeft bezorgdheid over de levering van het energie-intensieve metaal verder aangewakkerd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk