Dick Kooijman nu al weg op Parkhout

Toen onze columnist Hans van Echtelt afgelopen zaterdag na afloop van Geinoord-Aalsmeer nog even een glaasje wijn dronk met oud-voorzitter Bas van Noordenne, deed hij een sombere prognose: ,,Het ziet er niet goed uit voor onze trainer, ik hoor overal negatieve geluiden om me heen die voor Dick Kooijman niet hoopvol zijn.’’ Hans zijn voorgevoel bleek te kloppen, Geinoord maakte dinsdagavond 14 maart jl. bekend dat de club en Kooijman die zijn vertrek al had aangekondigd aan het einde van het seizoen, met onmiddellijke ingang uit elkaar gaan.

Gisteravond leidde niet Kooijman maar voormalig trainer Rudy Jansen (ook lid van de technisghe commissie) al de training van de selectie. En tegen Montfoort zal Dick Gerwig als interim-trainer op de bank zitten om de ploeg in deze beladen streekderby te coachen. Gerwig is voormalig doelman van Midlandia en oud-trainer van o.a. Houten waar hij ook een periode technisch directeur was.

Dat Dick Kooijman (44) het bij Geinoord niet gemakkelijk zou krijgen, werd duidelijk nadat hij in december had aangekondigd om een andere club te zoeken. Hij klaagde toen over ‘de amateuristische sfeer bij Geinoord’ die hij niet gewend was bij zijn vorige club Katwijk waar hij als assistent-trainer fungeerde.

Daarvoor had hij een imposante staat van dienst als profvoetballer bij o.a. FC Groningen, Heracles, AZ, go Ahead en De Graafschap. Daarna verhuisde hij als amateur naar SDV Barneveld en Sparta Nijkerk Dick heeft nog geen club voor het nieuwe seizoen.

Bovenstaande video maakten wij in juni 2016 toen Dick Kooijman werd binnengehaald bij Geinoord

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk