Diabetes Challenge Nieuwegein van start

Oud-topvolleyballer Bas van de Goor en wethouder Hans Adriani gaven begin deze week het startschot van de Diabetes Challenge Nieuwegein. Meer dan 20 deelnemers zullen 6 dagen achtereen meer dan 10.000 stappen per dag zetten. Op zaterdag 19 september lopen de deelnemers de laatste tocht en worden dan feestelijk onthaald tijdens het Lijstyle Evenement op de Cityplaza in Nieuwegein. Bas: “Overal in het land zijn Challenges gestart, geweldig wat de deelnemers daarin kunnen bereiken. Het enthousiasme is overal gelijk. Trots zijn zij op wat zij kunnen bereiken in hun gezondheid en dat Diabetes geen belemmering hoeft te zijn om een sportprestatie te leveren.”

De deelnemers, allen met diabetes type 2, hebben de afgelopen maanden getraind voor de Challenge en het positieve effect ervaren van bewegen op hun gezondheid en de voldoening en trots die een sportieve uitdaging kan geven. De deelnemers zijn blij dat ze -letterlijk- deze stap hebben gezet. Onderweg hoor je dat er wel zo hier en daar wat pondjes af zijn, dat de bloeddruk zich goed houdt of zelfs verlaagd is. En: ze voelen zich allemaal fitter. Daar blijft het niet bij. De huisarts ziet dat deze inspanning ook effect heeft voor de suikerspiegel in het bloed.

De Diabetes Challenge in Nieuwegein is een initiatief van de vier gezondheidscentra in Nieuwegein. Zij zijn ook betrokken bij het Lijfstyle evenement 2015: een (inter)actieve gezondheidsmarkt, die op 19 september gehouden wordt op de oude markt van Cityplaza en in en rond het Stadshuis.

De Diabetes Challenge Nieuwegein is onderdeel van de Nationale Diabetes Challenge die is geïnitieerd door de Bas van de Goor Foundation (BvdGF). De foundation is opgericht door oud-topvolleyballer Bas van de Goor, die tijdens zijn actieve sportcarrière zelf diabetes type 1 kreeg en de voordelen van sport op zijn diabetes ondervond. De foundation heeft dan ook als missie om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren