Katern

Devoxx4Kids Nieuwegein een groot succes

Afgelopen zaterdag 15 oktober werd de vijfde, uitverkochte, editie van Devoxx4Kids door First8 georganiseerd. Ditmaal in het kantoorpand van AMIS in Nieuwegein. Meer dan 50 kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar hebben via drie verschillende workshops spelenderwijs kennis gemaakt met programmeren. Zo probeert Devoxx4Kids de kinderen enthousiast te maken over techniek!

De kinderen werkten in tweetallen en elke workshop duurde 1 uur en 45 minuten. Echt elke minuut werd enthousiast benut! Met LEGO Mindstorms leerden ze een robot programmeren, in Minecraft hoe ze speluitbreidingen konden maken en met Scratch hoe je een eigen spel in elkaar kunt zetten.

Na binnenkomst kregen de kids allemaal een leuk T-shirt als herinnering en een USB stick op naam. De opdrachten konden ze zo opslaan en thuis verder programmeren. De kinderen werden in drie groepen verdeeld en zijn aan de slag gegaan met Minecraft, LEGO Mindstorms en Scratch. Per workshop waren er diverse opdrachten en uiteraard waren er een paar bonusopdrachten.

Vanaf 16.30 uur is er aan de ouders gepresenteerd en gedemonstreerd wat de deelnemende kinderen hadden geleerd. De ouders waren onder de indruk van de resultaten. Zo liet een van de ouders weten: “Mijn zoon heeft een superleuke dag gehad, hij heeft meer geleerd dan in een week op school ;). Ontzettend bedankt voor de goede organisatie en deze leuke en leerzame dag!”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk