Devoxx4Kids komt naar Nieuwegein

Devoxx4Kids, het populaire programmeerevent voor kinderen, wordt op zaterdag 14 oktober door First8 in Nieuwegein georganiseerd. Tieners van 10 tot 14 jaar leren spelenderwijs programmeren. Eén van de onderdelen is het razend populaire Minecraft.

Inspireren met programmeren (en robots!)
We willen laten zien dat het mogelijk is om iets creatiefs te doen met computers – meer dan alleen YouTube kijken of posts op Facebook plaatsen. Bovendien laat deze dag zien dat het mogelijk is om Java aan kinderen te leren, en dat op een leuke, interactieve manier. Programmeren kun je leren! Aan het eind van de dag zijn de kinderen bezig geweest met het programmeren van eenvoudige software concepten, robotica, elektronica en ‘object oriented’ programmeren door middel van Java programmeertaal.

De workshops
Ongeveer 50 kinderen kunnen meedoen aan 3 workshops: Minecraft, Mindstorms en Scratch.

Het programma
De dag start vanaf 09.30 uur met registratie. De dag wordt rond 16.30 uur afgesloten met een demo voor de ouders: die kunnen trots bekijken wat er in de workshops is ontwikkeld door de deelnemers. Deelname is gratis en First8 zorgt voor een lekkere lunch. Aanmelden en meer informatie staat op deze website.

De deelnemers van verleden jaar

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk