Determineren van wilde planten voor beginners

Hoe heet die plant en waarom groeit die plant hier? Zijn dat vragen die u boeien? Schrijf u dan in voor deze cursus. Het is verrassend om van allerlei wilde planten in het park, in de berm en in uw eigen tuin te ontdekken hoe ze heten. Maar het is niet zo eenvoudig om een plant een naam te geven. Hiervoor geldt: samen kom je verder. Daarom heeft IVN afdeling Nieuwegein – IJsselstein en omstreken een cursus ontwikkeld die als doel heeft u op een eenvoudige en leuke manier te laten kennismaken met het determineren van wilde planten.

De cursus begint met een korte inleiding over de indeling van het plantenrijk en over de bouw en de functies van de onderdelen van de plant. U leert te kijken naar bladvormen, bloemvormen en bloeiwijzen aan de hand van levende planten, presentaties en opdrachten binnen en buiten. Er wordt aandacht besteed aan de meest bekende plantenfamilies. Daarna gaat u gezamenlijk één of meerdere planten op naam brengen met behulp van een flora.

Beschikbare materialen tijdens de cursus:
Veldgids Nederlandse Flora van Henk Eggelte, loep, prepareernaald en andere flora’s. U ontvangt tijdens de cursus een cursusmap met ondersteunende en aanvullende informatie.

Aantal cursisten: minimaal 5, maximaal 20 cursisten kunnen deelnemen
Kosten: IVN-leden € 15,-, niet-leden € 25,- (inclusief cursusmap, koffie en thee), te voldoen na een bevestigingsmail. De betaling geldt als definitieve opgave.

Data en locatie: De cursus wordt gegeven in het Milieu Educatie Centrum (MEC) aan de Geinoord 9 in Nieuwegein en omvat vier lessen op de maandagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur op 9, 16, 23 en 30 mei 2022. Daarnaast worden er een terugkomavond/excursie (facultatief) georganiseerd op 29 augustus 2022 van 19.00 uur tot 21.00 uur.

Aanmelden
Meer informatie en aanmelden bij:
Frans Kok. Zijn e-mailadres is: franskok@hetnet.nl, tel: 030-6034297 of 06-20396805

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren