Determineren van wilde planten voor beginners

Hoe heet die plant en waarom groeit die plant hier? Zijn dat vragen die u boeien? Schrijf u dan in voor deze cursus. Het is verrassend om van allerlei wilde planten in het park, in de berm en in uw eigen tuin te ontdekken hoe ze heten. Maar het is niet zo eenvoudig om een plant een naam te geven.
Hiervoor geldt: samen kom je verder. Daarom heeft IVN afdeling Nieuwegein – IJsselstein en omstreken een cursus ontwikkeld die als doel heeft u op een eenvoudige en leuke manier te laten kennismaken met het determineren van wilde planten.

De cursus begint met een korte inleiding over de indeling van het plantenrijk en over de bouw en de functies van de onderdelen van de plant. U leert te kijken naar bladvormen, bloemvormen en bloeiwijzen aan de hand van levende planten, presentaties en opdrachten binnen en buiten. Er wordt aandacht besteed aan de meest bekende plantenfamilies. Daarna gaat u gezamenlijk één of meerdere planten op naam brengen met behulp van een flora.

Beschikbare materialen tijdens de cursus
Veldgids Nederlandse Flora van Henk Eggelte, loep, prepareernaald en andere flora’s. U ontvangt tijdens de cursus een cursusmap met ondersteunende en aanvullende informatie. De cursus gaat door als minimaal 5 en maximaal 20 cursisten zich hebben aangemeld. Aanmelden kan voor 29 april 2019 bij Frans Kok via e-mailadres:  franskok@hetnet.nl Telefonisch kan ook: 030-60 342 97 of mobiel via: 06-203 968 05.

Kosten
IVN-leden € 15,-, niet-leden € 25,- (inclusief cursusmap, koffie en thee), te voldoen na een bevestigingsmail. De betaling geldt als definitieve opgave.

Data en locatie
De locatie is ‘Het Milieu Educatie Centrum’ in het Natuurkwartier aan de Geinoord 9 in Nieuwegein en omvat vier lessen op de maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur op 6, 13, 27 mei en 3 juni 2019. Daarnaast organiseren we een terugkomavond/excursie (facultatief) op 26 augustus van 19.00 – 21.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren