Dertig maanden cel voor verkrachting vluchteling in Nieuwegein

Een 31-jarige man uit Eritrea is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig maanden. Hij verkrachtte in oktober 2017 een vrouw die hij al twee jaar kende vanuit een AZC in Nieuwegein.

Op de bewuste dag vroeg hij de vrouw om iets te komen bespreken. Daarop deed hij de deur op slot, pakte haar telefoon af en verkrachtte haar onder bedreiging van een mes. De rechtbank rekent het de man aan dat hij misbruik heeft gemaakt van “een alleenstaande en kwetsbare vluchteling.”

De uitspraak wijkt af van de eis van de officier van justitie, die voor vier jaar cel pleitte. De rechter nam het landelijke oriëntatiepunt van 24 maanden aan, maar hield wel rekening met de houding van de man. Hij zou geen verantwoordelijkheid nemen voor zijn daad. Naast de celstraf mag hij geen contact zoeken met het slachtoffer.

De vrouw werd destijds door de Eritrese gemeenschap onder druk gezet om geen aangifte te doen, maar dat deed ze toch. Daarop werd ze verstoten uit die gemeenschap. “Zo word ik dubbel gestraft”, stelde ze tijdens een eerdere zitting in een verklaring die haar advocaat voorlas. Ze woont inmiddels op een geheim adres.

Bron: Onze samenwerkingspartner RTV Utrecht

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren