Derk Boswijk over de verhuftering en de effecten en het herstel van vertrouwen van de burger in de politiek

Op vrijdag 11 maart aanstaande komt CDA-er Derk Boswijk naar Nieuwegein. In het Horeca & Tourisme College aan de Newtonbaan 12 zal de prominente CDA-er praten over en in discussie gaan met de bezoekers over de verhuftering en de effecten en het herstel van vertrouwen van de burger in de politiek.

Boswijk: ‘Steeds minder mensen in onze samenleving voelen zich vertegenwoordigd door de politiek. En kan ik ze ongelijk geven? Nee. Tijdens mijn mbo opleiding heb ik gezien hoe het niet vinden van een stage ervoor zorgde dat veel leeftijdsgenoten zonder diploma school verlieten. Hoe vrienden van mij geen betaalbaar huis kunnen kopen en geen vaste baan kunnen vinden. Juist op het moment dat er behoefte is aan perspectief, aan visie vanuit Den Haag, ontbreekt deze.’

Derk Boswijk heeft vaker van zich laten horen als het gaat om de omgangsvormen tegenwoordig in de politiek. Dat houdt niet op bij de Tweede Kamer waarvan hij zelf lid is, ook in de Raadszalen gaat het er soms grimmig aan toe. Is dat productief? Is dat gewenst? En de wijze van reageren op de social media platformen? Derk Boswijk noemt het zelf de verhuftering. ‘Geen mooi woord, maar dat zegt wel wat het is.’

Ga op 11 maart in gesprek met Derk Boswijk over hoe hij de toekomst ziet en de verandering nastreeft. Hoe hij met zijn manier ook de Boeren tegemoet is getreden. Niet alleen om te luisteren, maar om te begrijpen. En daarna naar realistische oplossingen te zoeken.

Wilt u meer weten hoe een Tweede Kamerlid als Derk Boswijk daarmee omgaat en wilt u met hem daarover in gesprek, dan kan dat nu. Meldt u dan aan bij Hans van Werven via het e-mailadres: cdanieuwegein@gmail.com. Deze bijeenkomst, die begint om 16.00 uur en duurt tot 19.00 uur, is toegankelijk voor leden en niet-leden van het CDA. Het gaat immers iedereen aan!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk