De Digitale Stad Nieuwegein

Derby tussen SV Geinoord en JSV in ere hersteld

Vandaag is de nieuwe competitie-indeling bekend geworden en voor de Nieuwegeinse fans is er een goed bericht: de derby tussen Geinoord en JSV is in ere hersteld. Vorig seizoen degradeerde de ploeg van Parkhout uit de eerste klasse en afgewacht moest worden of Geinoord in West of in Zuid ingedeeld zou worden. De voorkeur van de trainersstaf en de technische commissie ging uit naar de Zuidelijke afdeling maar de competitieleider van de KNVB besliste anders.

Trainer Gerrit Plomp, weer terug als coach op Parkhout. geeft toe dat zijn voorkeur inderdaad naar de andere afdeling uitging ‘omdat daarin veelal wat mindere ploegen te vinden zijn’. Maar er is ook een voordeel. ,,Voor het publiek is deze indeling natuurlijk interessanter omdat er veelal bekende regionale ploegen naar Nieuwegein zullen komen. En ook de derby tegen JSV is weer in ere hersteld,’’ aldus Plomp die in begin augustus weer met de eerste trainingen zal begonnen.

De ploegen die komend seizoen tegen Geinoord en JSV aantreden zijn, in alfabetische volgorde: Almere, BFC, Benschop, CDW, Delta Sports, IJFC, Loosdsrecht, Maarssen, De Meern, Nieuwland, Victoria en Waterwijk. Volgens Plomp lijken zowel Maarssen als Delta Sports de teams die gelet op het spelersmateriaal de meeste aanspraak op de titel zullen maken. ,,Je weet natuurlijk nooit hoeveel spelers er bij gekomen zijn bij deze clubs, maar promovendus Maarssen is in ieder geval een stuk sterker geworden terwijl Delta Sports lang om het kampioenschap heeft meegedaan met De Bilt, dat zegt wel wat over die Houtense tegenstander.’’

Zo op het eerste gezicht is voor Geinoord noch JSV een favorietenrol weggelegd. Beide ploegen hebben nogal wat aan routine en scorend vermogen ingeleverd. Op Blokhoeve werd in de slotwedstrijd tegen Delta Sports met bloemen afscheid genomen van het viertal Martijn Kronemann, Bjorn van der Horst, Daan van der Valk en Wesley Vaes terwijl Geinoord het onder anderen zonder topscorer Vincent Griffioen (Nieuw Utrecht) zal moeten stellen hoewel deze spits afgelopen seizoen erg vaak geblesseerd was. Een andere spits, namelijk Joseph Charway (22) maakt de omgekeerde weg: hij komt van Nieuw Utrecht en gaat naar Geinoord.

Bij de foto: Beeld uit een eerder gespeelde derby tussen SV Geinoord en JSV, die komend seizoen weer op het programma staat (foto Gerard van Vliet)