Denk mee over ’n groener Nieuwegein

De natuur staat onder grote druk. Dat is allang geen nieuws meer. Er verdwijnen steeds meer dieren en planten. Dat brengt schoon drinkwater, schone lucht en een gezonde bodem in gevaar; de basis voor ons leven en ons voedsel. Ook in de gemeente Nieuwegein hebben we werk aan de winkel om beter te zorgen voor onze leefomgeving!

Wat is volgens u belangrijk als het gaat om het groen in Nieuwegein? Vindt u dat er voldoende of te weinig groen is? Wat vindt u van het de parken, bermen en plantsoenen? Denk mee over hoe we de komende jaren aan de slag kunnen met het groen in Nieuwegein. Vul hiervoor de enquête in op www.ikbennieuwegein.nl/natuurindestad. Onder de deelnemers wordt 10x de Nationale Tuinbon ter waarde van € 50,- verloot door de gemeente Nieuwegein.

Omgevingsprogramma Natuur in de stad
Uw visie, ervaringen en ideeën als inwoner van de stad, worden verwerkt in het Omgevingsprogramma Natuur in de stad. In dit programma staat hoe de gemeente wil bijdragen aan de visie van Nieuwegein als een klimaat neutrale en klimaatbestendige stad. Het plan biedt de komende tien tot vijftien jaar kaders voor allerlei natuurversterkende maatregelen. Iedereen die in Nieuwegein woont en werkt krijgt te maken met deze aanpassingen en daarom wil de gemeente bij de totstandkoming en uitvoering van het Omgevingsprogramma Natuur in de stad samen optrekken met inwoners, (groen) partners, ondernemers, maatschappelijke organisaties én professionals.

Nieuwegein is een fijne stad met mooie natuur en een afwisselend landschap. Natuur is belangrijk als leefgebied voor planten en dieren en ook voor een gezonde en prettige omgeving om in te leven, te wonen en te werken. De gemeente Nieuwegein wil het openbaar groen in de stad voor iedereen bereikbaar houden en de kwaliteit verbeteren. Inwoners van Nieuwegein kunnen dus nu meedenken. U kunt deze enquête tot maandag 29 mei invullen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk