Denk mee over de toekomst van school- en sportgebouwen in Vreeswijk

Buurtbewoners, ouders en andere betrokkenen hebben deelgenomen aan het wijkgesprek op 15 september over de toekomst van school- en sportgebouwen in de wijk Vreeswijk. Velen hebben dit ervaren als een nuttige bijeenkomst en hebben aangegeven behoefte te hebben aan een vervolg. Allen zijn weer welkom om deel te nemen aan het volgende wijkgesprek op maandag 31 oktober in de Willem Alexanderschool aan de Julianaweg 28 van 19.30 – 21.30 uur. (Alle bewoners van Vreeswijk hebben een schriftelijk uitnodiging ontvangen.)

Om tegemoet te komen aan de behoeften van onderwijs, sport en buurt worden de komende jaren meerdere school- en sportgebouwen in Nieuwegein opgeknapt en/of vernieuwd. In de wijk Vreeswijk gaat het om beide locaties van de Willem Alexanderschool (Julianaweg en Koninginnelaan) en gymnastieklokaal de Pinguïn aan de Emmaweg. Het idee is om op de locatie aan de Julianaweg één nieuw multifunctioneel gebouw te bouwen waar alle groepen van Willem Alexanderschool en kinderopvang terecht kunnen. Gymnastieklokaal de Pinguin is zodanig verouderd dat het niet kan blijven bestaan. Het idee is om het gebouw te slopen en dat sporters gebruik gaan maken van sportzaal De Sluis in (Hoog) Zandveld. Wat er voor terug komt is op dit moment nog niet duidelijk.

Tijdens het wijkgesprek op 31 oktober informeren wij u nader op basis van de vragen die tijdens het eerste wijkgesprek naar boven kwamen (van 19:30-20:30 uur) en willen we het voorliggende idee verder met elkaar verkennen, zodat duidelijker wordt wat het betekent voor alle betrokkenen (in tafelgesprekken van 20:30-21-30 uur). Doel van de wijkgesprekken is om te inventariseren welke ideeën er bij wijkbewoners, ouders en andere betrokkenen leven en wat dat betekent voor het voorstel dat naar de gemeenteraad gaat.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk