Denk mee over de toekomst van school- en sportgebouwen in de wijk Doorslag

Denk mee over de toekomst van school- en sportgebouwen in de wijk Doorslag

Veel buurtbewoners, ouders en andere betrokkenen hebben deelgenomen aan het wijkgesprek op 12 september over de toekomst van school- en sportgebouwen in de wijk Doorslag. Velen hebben dit ervaren als een nuttige bijeenkomst en hebben aangegeven behoefte te hebben aan een vervolg.

De gemeente Nieuwegein willen belangstellenden en betrokkenen daarom graag uitnodigen voor een volgende wijkgesprek op dinsdag 11 oktober in Buurtplein Doorslag aan de Parelduiker 13. Deze bijeenkomst duurt van 19.30 uur tot 21.30 uur.

Het idee is om op de locatie aan de Groenling één nieuw multifunctioneel gebouw te bouwen waar alle drie de basisscholen, kinderopvang en sporters terecht kunnen. Tijdens het eerste wijkgesprek hebben de aanwezigen met elkaar gedeeld hoe zij de huidige situatie ervaren en wat zij verwachten van de nieuwe situatie. Men zag kansen én knelpunten. Men vroeg zich zelfs af of een andere locatie, zoals de locatie van het Allianzgebouw aan de Buizerdlaan niet geschikter zou zij voor zo’n multifunctioneel gebouw. Ook vroeg men zich af wat er op de locatie van de Parelduiker zou gaan gebeuren en wat er zou gebeuren met tijdelijke huisvesting in de periode van de verbouwing.

Tijdens het wijkgesprek op 11 oktober wil de gemeente Nieuwegein deze onderwerpen verder met de buurtbewoners verkennen, zodat duidelijker wordt wat het idee betekent voor alle betrokkenen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk