Denk mee over de Regenboogagenda in Nieuwegein

Op dinsdag 12 februari 2019 organiseert de Gemeente Nieuwegein in samenwerking met COC Midden-Nederland en Art.1 Midden Nederland de avond ‘Nieuwegein inclusief: Regenboogagenda’. Bart Peters is de moderator van deze avond.

Tijdens deze avond gaan de deelnemers in gesprek over hoe de gemeente nog inclusiever kan zijn voor haar lesbische, homo-, bi-, trans- en intersekse (LHBTI) inwoners. Tijdens de avond, die start om 19.30 uur, kan worden meegedacht over de Regenboogagenda van Nieuwegein.

Ongeveer zes procent van de inwoners van de gemeente Nieuwegein is lesbisch, homo, bi, trans of intersekse persoon. Volgens het SCP-rapport ‘Opvattingen over seksuele en genderdiversiteit in Nederland en Europa’ (mei 2018) worden Nederlanders steeds positiever over LHBTI’s. De stroom aan reacties op de Nashville-verklaring maakte dit eens te meer duidelijk. Tegelijkertijd vindt bijna een derde van de bevolking zoenende mannen ‘aanstootgevend’, is ‘homo’ op scholen het meest gebruikte scheldwoord en is er volgens één op de vijf ‘iets mis’ met mensen die zich geen man of vrouw voelen.

Regenboogagenda
Recent werd in de Nieuwegeinse gemeenteraad een motie aangenomen als vervolg op het Regenboog Stembusakkoord. De motie vraagt specifiek om actie voor LHBTI’s om te zorgen dat de gemeente ook voor deze inwoners inclusief is. Tijdens de avond ‘Nieuwegein inclusief: Regenboogagenda’ zijn inwoners en organisaties van harte welkom om ervaringen te delen en mee te denken over welke acties nodig zijn. Centrale vraag zal zijn “Wat is voor jullie van belang?” Er zal worden gesproken over de rol van de gemeente, veiligheid, acceptatie, jongeren en onderwijs, kwetsbare groepen, sport en zichtbaarheid.

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 12 februari a.s. van 19.30 uur tot 22.00 uur in de Raadszaal van het Stadshuis van Nieuwegein aan het Stadsplein 1.

Aanmelden
Aanmelden is wenselijk om te weten op hoeveel mensen de organisatie kan rekenen, maar is niet verplicht. Neem voor meer informatie of aanmelden contact op met Corla Goudriaan (projectmedewerker Gemeente Nieuwegein) via c.goudriaan@nieuwegein.nl.

In maart 2018 tekenden vijf Nieuwegeinse partijen tekenen het akkoord voor LHBTI-emancipatie

One thought on “Denk mee over de Regenboogagenda in Nieuwegein

  1. Linda

    Ga weg echt. Gemeente ga eens besturen i.p.v. dit geneuzel. Ik wil deze onzin niet.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren