Demonstratie flessenscheepjes maken

flessenscheepjeIn Museum Warsenhoeck is momenteel de expositie ‘Kijk op Glas’ te bezoeken. In enkele vitrines zijn ook flessenscheepjes te zien. Heeft u zich al eens afgevraagd hoe zo’n scheepje in een fles terecht komt? Op zondag 21 augustus zal de heer Roodzant uit Wijk bij Duurstede in het museum tussen 14.00 uur en 17.00 uur demonstreren hoe hij dit doet.

Glas speelt een grote rol in ons dagelijks leven. De geschiedenis van glas gaat heel ver terug, ook in Nieuwegein is glas gevonden dat honderden jaren oud is. Dit wordt o.a. geëxposeerd. Daarnaast worden de gebruikelijke aspecten van glas getoond in een zestal vitrines: het ontstaan van glas, hoe krijg je kleur, glas-in-lood enzovoort. Ook tonen we u werk van Nieuwegeinse glaskunstenaars. De expositie ‘Kijk op Glas’ is nog te zien t/m zondag 11 september.

Museum Warsenhoeck vindt u in het Natuurkwartier aan de Geinoord 11 in Nieuwegein, en is op woensdag, zaterdag en zondag geopend van 14.00 uur tot 17.00 uur. De entree is 2 euro. Kinderen tot 13 jaar mogen gratis naar binnen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren