Demonstratie bij de gevangenis van Nieuwegein

Vandaag zondag 23 augustus om 11.45 uur vond er een demonstratie plaats bij de gevangenis van Nieuwegein. De kinderombudsman en dimitru.nu wilden met deze demonstratie aandacht vragen tegen de vrijlating, verleden week, van Theo van W.

Van W. wordt van ontucht met jonge koorknapen verdacht, maar werd vrijgelaten tot hij moet voorkomen op 13 oktober aanstaande. Theo van W. zou worden bedreigd in zijn cel. Justitie is bang dat van W. zou worden vermoord in zijn cel. Van W. professor in de ethiek werd in 2005 al eerder veroordeeld wegens verregaande intimiteiten met een 13-jarige. Nu zijn er weer drie aangiftes van 14- en 15-jarige knapen. Van W. zou in de gevangenis al een keer in elkaar zijn geslagen.

De organisatie hoopt dat er snel duidelijke afspraken zullen komen, zodat kindermisbruikers niet langer in afwachting van hun proces vrij rond kunnen lopen. Middels deze demonstratie willen zij kracht bij zetten in de hoop dat er snel duidelijke richtlijnen komen. Geert Wilders heeft inmiddels vragen gesteld aan de Tweede Kamer en Rita Verdonk laat middels een email weten volledig achter de actie te staan.

De opkomst was redelijk, de politie hield op de achtergrond een oogje in het zeil.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk