Democratie, tegen elke prijs?

In de column van de D’66 Nieuwegein wordt de vraag gesteld of het handhaven van de democratie tegen iedere prijs moet worden gehandhaafd. Wat ons betreft wel, ook al kost het mijn leven. De democratie is ons hoogste goed. In de column lezen we het volgende:

8 Perscommuniqués (exclusief rectificaties!!) en veel extra overuren van gemeenteambtenaren en leden van de Raad van State later, is er aan de Don Quichotterie over het ‘ParkeerReferendum’ een einde gekomen. Ik ga er tenminste vanuit dat heer Ytsma niet naar het Europese Hof gaat, nu de Raad van State zijn beroep tegen de wijze van verificatie van de stemmen gegrond heeft verklaard, maar er per saldo toch te weinig geldige ondersteuningsverklaringen waren. Alhoewel Ytsma op zijn fiets naar Luxemburg als Don Quichotte zou moeten gaan kan het lang duren en geeft het Nieuwegein weer enige rust. Ik vraag mij af wie er als Sancho Pancha op de ezel achter aan gaat. Leefbaar Nieuwegein en ONS, wellicht?

Democratie, een goed waar we zuinig op moeten zijn. Ook iets waar we goed mee om moeten gaan. Klik hier om de gehele column te lezen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk