Dementie en vroeger: gesprekstof genoeg in het Alzheimer Café

Op donderdag 17 juni gaat kroegbaas Frederik-Jan Bruijel van het Alzheimer Café Nieuwegein in gesprek met Rhea Minke, GZ-psycholoog van Zorgspectrum. Bewust met elkaar praten over vroeger kan een goede hulp zijn bij het omgaan met dementie. In het gesprek wordt stil gestaan bij de redenen waarom dit zo belangrijk is en ook hoe je dat praktisch kan aanpakken. Welke mogelijkheden zijn er en waar moet je voor oppassen. We vergeten soms dat herinneringen aan vroeger een bron kunnen zijn van prettige en goede ervaringen. Maar er zijn natuurlijk ook nare herinneringen die bij dementie naar boven kunnen komen. Kortom, er is gesprekstof genoeg.

Een Alzheimer Café is en laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met (beginnende) dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Er is een muzikaal intermezzo en ruimte voor gezelligheid en contact met elkaar.

Het Alzheimer Café wordt iedere vierde donderdag van de maand georganiseerd maar, i.v.m. het WK voetbal vindt dit Alzheimer Café plaats op donderdag 17 i.p.v. op 24 juni!

Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar. Het programma begint om 20.00 uur en eindigt om 21.30 uur. Daarna is er nog gelegenheid om een drankje te nemen en even na te praten.

De toegang is gratis en aanmelding niet nodig. Locatie: woonzorgcentrum Vreeswijk, Lekboulevard 10, 3434 GL Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk