Delegatie vandaag vertrokken naar partner gemeente Rundu

Op vrijdag 8 september is een delegatie van de werkgroep Rundu samen met een kleine afvaardiging van de gemeente Nieuwegein vertrokken voor een werkbezoek aan Rundu. Rundu ligt in het noorden van Namibië tegen de grens met Angola en onderhoud al sinds 1994 een stedenband met de gemeente Nieuwegein. Ook wethouder Peter Snoeren is meegereisd.

In 2016 is besloten de stedenband te continueren tot in ieder geval 2020. ‘Alhoewel Namibië door de VN niet meer wordt meegenomen in de lijst met minst ontwikkelde landen, zien we dat het noorden ten opzichte van de rest van Namibië erg achterloopt’ aldus één van de leden van de werkgroep. Het noorden van Namibië kampt onder andere met armoede, ziektes en ongeletterdheid. Werkgroep Rundu tracht bij te dragen aan het welzijn van de inwoners van Rundu door lokale projecten te steunen met hulp van inwoners en instellingen in Nieuwegein.

De ondersteunde projecten zijn voornamelijk gericht op onderwijs, gezondheidszorg en ondernemerschap. ‘Op deze gebieden trachten we zoveel mogelijk kennis uit te wisselen om zowel bij te dragen aan de ontwikkeling van een stad die onze steun goed kan gebruiken als aan het bevorderen van mondiale bewustwording onder de Nieuwegeinse bevolking’ zegt Jelle Swanenburg van de werkgroep. Gedurende het bezoek zal een update plaatsvinden op De Digitale Stad Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk