Drakenboot Festival gaat toch door!

Aankomende zondag 1 september vindt het zesde Drakenboot Festival in Nieuwegein plaats. Langs de Vaartse Rijn ter hoogte van de Herenstraat zal de eerste drakenboot om 13.00 uur van start gaan. Drakenboten zijn 12,5 meter lang en 1,15 meter breed. Er wordt gepeddeld door 16 man/vrouw, 8 aan de linker – en 8 aan de rechterkant. Het festival duurt tot 19.00 uur.

Het was lange tijd onduidelijk of het financieel haalbaar was om de organisatie rond te krijgen. ‘Na lang wikken en wegen of we het financieel gingen halen, gaan we het toch gewoon doen!’ aldus de organisatie. In 2017 moest de organisatie nog het evenement afzeggen vanwege financieel problemen. De eerste Drakenbootrace vond plaats in 2013.

Het Drakenboot Festival is een traditioneel Chinees feest, waarbij het houden van drakenbootraces centraal staat. Het varen van een drakenboot is een oude Chinese sport, die meer dan 2.000 jaar geleden als vruchtbaarheidsritueel voor de gewassen is ontstaan aan de oevers van de Zuid-Chinese valleien. Het zinnebeeld van hun aanbidding was de draak (het meest vereerde teken van de Chinese dierenriem). En is  traditioneel een symbool voor water.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren