Defensie, BOVAG en ROC slaan handen ineen

Dinsdag 28 juni waren vertegenwoordigers van het Ministerie van Defensie, de BOVAG en de Truckbranche te gast bij het Automotive College in Nieuwegein voor een inspirerende middag over co-creatie en innovatie. Hoogtepunt van de bijeenkomst was het ondertekenen van de intentieverklaring tussen het Ministerie van Defensie, de BOVAG en ROC Midden Nederland.

Deze drie partijen maken zich sterk voor hoogwaardige en toekomstbestendige opleidingen in de bedrijfsautotechniek (BAT). Daarbij is er een speciaal programma voor de defensiestudenten, het Centrum voor Excellent Vakmanschap Bedrijfsautotechniek (CEV BAT). En een plusprogramma voor de studenten van de merkdealers, de Truck Academy. Dat ROC Midden Nederland is uitgekozen als een van de onderwijsinstellingen, die CEV BAT en een Truck Academy mogen starten, is een erkenning van alle inspanningen voor goed onderwijs en de ambitie om het onderwijs verder te ontwikkelen en te verbeteren.

De nieuwe leerwerkplaats voor de bedrijfsauto opleidingen wordt ingericht op Structuurbaan 8 te Nieuwegein, direct gelegen naast het huidige pand van het Automotive College. Met het Automotive College; het hoofdkantoor van Innovam en de Vakopleiding Carrosserie naast de deur, ontstaat een krachtig cluster van opleiding, bij- en nascholing voor de bedrijfsautobranche in Nieuwegein, met volop parkeergelegenheid en goed bereikbaar zowel per eigen vervoer of met openbaar vervoer.

Keynote sprekers Carlo van de Weijer, Technische Universiteit Eindhoven & TomTom, en Huub Dubbelman, manager corporate communications Mercedes-Benz Nederland, gaven deze middag beide voorbeelden van technologische innovaties in de branche en de gevolgen daarvan voor de samenleving, zoals een zelfsturende vrachtwagen. Er werd afgesloten met een paneldiscussie over ‘de excellente werknemer van de toekomst’ onder leiding van Ruud van Diemen, directeur Veiligheid & Defensie College.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren