Defecte straatverlichting Nieuwegein incidenteel of stuctureel

Donderdag avond brandde voor de tweede maal deze week de straatverlichting niet in de wijken Galecop en Batau Noord. Maandag 4 april was er lange tijd ook geen straatverlichting. Bijkomende verschijnsel bij deze (onveilige) situatie is dat automobilisten dit oplossen door met groot licht in de wijk te gaan rijden. Tegenliggers worden verblind en fietsers en voetgangers worden niet of zeer slecht gezien.
Half november berichtte wij al al over een storing in de straatverlichting en sinsdien komt het volgens buurtbewoners met enige regelmaat voor. De gemeenteraad heeft hierover vragen heeft gesteld. Wethouder Reusch antwoordde dat de storing veroorzaakt wordt door enkelvoudige kabels onder verantwoordelijkheid van CityTech en de combikabels die onder verantwoordelijkheid van Stedin vallen. In de wet is het geregeld dat binnen tien dagen actie wordt genomen om de storing te verhelpen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren