Deel Cityplaza vanmiddag afgesloten geweest vanwege vreemde lucht

Een deel van winkelcentrum Cityplaza in de binnenstad van Nieuwegein is vanmiddag rond 14.00 uur korte tijd afgesloten geweest. In het winkelcentrum werd eerder vandaag een vreemde lucht geroken en meerdere mensen waren daar niet lekker van geworden.

Volgens de brandweer werd de vreemde lucht geroken in de schoenenwinkel van Van Haren. Vijf personeelsleden zijn nagekeken in een ambulance, maar zijn inmiddels weer vrij van klachten.

Veiligheidsregio Utrecht laat rond 16.15 uur weten: ‘In Nieuwegein is de Binnenstede weer open. De winkel Van Haren blijft dicht. De overige winkels zijn weer bereikbaar. Resultaat van de meting worden onderzocht en de uitslag zal volgen. Op dit moment kunnen we daar nog niets over vertellen.’

Update:
De vreemde lucht was afkomstig van een hoge concentratie stof die in de lijm van schoenen zit. De hoge concentratie is ontstaan omdat er veel schoenen van een nieuwe levering waren opgeslagen in een afgesloten ruimte. De lucht was woensdagmiddag na goede ventilatie verdwenen. De winkel is weer gewoon open.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren