Deel 2 van: ‘De verplaatsing van de markten’

Marktkooplieden hebben het college gevraagd om de mogelijkheden van verplaatsing van de donderdag- en zaterdagmarkt te onderzoeken. Het gaat om de markt in Vreeswijk, deze zou naar het winkelcentrum Hoog Zandveld moeten en de markt in de binnenstad van Nieuwegein naar het gebied rondom het Stadshuis.

Door ontwikkelingen verwachten de marktkooplieden dat verplaatsing van beide markten positief is voor het functioneren van de markt in de toekomst. Het college is onlangs akkoord gegaan met het onderzoek en wordt binnenkort afgerond.

Bij het onderzoek zijn marktkooplieden, winkeliers, horecaondernemers en bewoners betrokken. Alle relevante onderwerpen in relatie tot een locatie voor de markt worden in de analyse meegenomen. Het college verwacht rond de zomer de onderzoeksresultaten. Wat vinden de betrokken partijen ervan.

Bart van Rooijen en Mirjam Bruin trekken er de komende weken op uit om de vier partijen aan de tand te voelen over de verplaatsing van deze markten. Eerder hadden we al een interview met Peter Vermeij, voorzitter van de stichting Nieuwegeinse Markten.

Deze week was het de beurt aan raadslid Gerben Horst van het CDA in Nieuwegein. (Klik op het videocameraatje hieronder voor het tweede deel van de reeks van vier gesprekken)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren