Debat- en informatieavond over het Nationaal ZorgFonds

Het stelsel van zorgverzekeringen zoals we dat nu kennen is te duur. Dit zeggen voorstanders van het Nationaal Zorgfonds. Er gaat teveel geld naar bijkomende zaken als marketing. Als dat besteed wordt aan de patiënt, dan is iedereen beter uit.

Nee, zeggen tegenstanders van het Nationaal Zorgfonds. Een omschakeling naar één systeem kost juist veel geld en het beperkt de patiënt in zijn keuzevrijheid.

De SP kwam met het idee van een Nationaal Zorgfonds, maar inmiddels is het initiatief niet meer aan deze  politieke partij gebonden. Ook instanties als FNV Zorg & Welzijn en MAX ondersteunen het Nationaal Zorgfonds. Het zal naar alle waarschijnlijkheid één van de aandachtspunten van de verkiezingen worden van volgend jaar.

Wat weet u van het Nationaal Zorgfonds en wat vindt u ervan? Dinsdagavond 1 november houdt het Nationaal Zorgfonds van 20.00 tot 22.00 uur hierover een debat in de bibliotheek. Voor- en tegenstanders uit het zorgveld gaan met elkaar en het publiek in discussie aan de hand van een aantal stellingen. Daarnaast is er volop ruimte voor bezoekers om hun vragen over het Nationaal Zorgfonds voor te leggen.

De toegang voor het debat is gratis. Aanmelden kan via: zorgdebat@gmail.com.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk