De Zomerschool en -academie zijn weer gestart

Vandaag zijn op diverse basisscholen in Nieuwegein; SBO De Evenaar, De Schouw en De Veldrakker, de zomerscholen en de zomeracademie voor kinderen uit Nieuwegein gestart. Op SBO De Evenaar is dit al voor de 10e en laatste keer. De zomerscholen en zomeracademie zijn gericht op sociaal-emotionele vaardigheden, (taal)ontwikkeling en vooral leren door te doen.

Wethouder Jan Kuiper opent de zomerschool en -academie

Vanaf volgende zomer gaan al deze initiatieven verder onder één naam. Wethouder Jan Kuiper van Jeugd & Onderwijs verrichtte de officiële opening. Onder blij applaus gingen de kinderen samen met de leerkrachten en de wethouder naar binnen.

Ieder jaar staat er een ander thema centraal tijdens de zomerschool en de zomeracademie. Dit jaar draait het om archeologische vondsten op het Kloosterterrein in Nieuwegein. Door een grote archeologische vondst in 2020, waarover stadsarcheoloog Helle Molthof komt vertellen, is het thema ‘de man, het zwaard en de beer’. Hierdoor ontdekken de kinderen meer over het heden en verleden en hebben ze een fijne invulling van een deel van de zomervakantie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren