Katern

De winnaars van het NK Precisieschieten 2019

Afgelopen zaterdag werd het Nederlands Kampioenschap Precisieschieten in Nieuwegein gehouden. In een goed bezocht boulodrome van Petanque Vereniging Nieuwegein (PVN) deden in totaal 72 deelnemers mee aan dit laatste NK van 2019 dat georganiseerd werd door de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB).

Op het terrein van PVN aan de Galecopperzoom 1 werd er hard gestreden om wie zich een jaar lang de meest precieze schieter van Nederland mag noemen. Bij de vrouwen was Ria Bronsema ongenaakbaar. Mede door tweemaal een score van 46 punten te behalen (een score die in de historie slechts één keer eerder op het NK is behaald) wist zij het goud mee naar huis te nemen.

Edward Vinke heeft bij de mannen met succes zijn titel verdedigd door in de verschillenden ronden vijf keer meer dan 30 punten te scoren . Bij de jeugd behaalde Koen Wentink na een spannende finale tegen Luca Kok (19-17) de Nederlandse titel.

Over Precisieschieten
Het team dat (de equipe die) de partij mag beginnen wordt bepaald door loting. Wie de toss wint, trekt een cirkel met een diameter van ten minste 30 en ten hoogste 50 centimeter (tegenwoordig wordt ook een kunststof cirkel gebruikt) en gooit het but uit op een afstand tussen de 6 en 10 meter. Het team dat het but uitwerpt, werpt ook de eerste boule en probeert deze zo dicht mogelijk bij het but te plaatsen. Daarbij moet erop gelet worden dat de voeten binnen de cirkel staan en zij niet van de grond mogen komen voordat de geworpen boule de grond heeft geraakt.

Vervolgens mag de tegenpartij proberen een boule dichter bij het but te plaatsen (pointer), de boule van het andere team te verplaatsen (tirer of schieten) of het but te verplaatsen, om zo zelf dichter dan de tegenstander bij het but te komen liggen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren